Az elmúlt években a Vígszínház számos különleges programnak adott már helyet: a teátrum nagyszínpadán volt a Vándorszínészek című film premiervetítése, náluk volt látható tavaly nyáron a Sakk musical, a Defiant Requiem című koncertdrámával a Vígben nyitották meg a 2018-as Zsidó Művészeti Fesztivált, és koncertet adott már a színházban Rúzsa Magdolna, Halász Judit, a Quimby és a Magna Cum Laude is.

Márciusban újabb különleges zenés színházi élményt kínál a Vígszínház, ugyanis Lovasi András, Kossuth-díjas magyar zenész, a Kispál és a Borz, valamint a Kiscsillag együttesek énekese a teátrumban mutatja be vadonatúj szólóalbumát. 18 évvel első önálló lemezének megjelenése után jelentkezik a másodikkal Lovasi, akinek elmondása szerint, bár folyamatosan írta a dalokat, mindig elkérték azokat mások, és a szerzemények így együttesei albumain landoltak. Végül csak a legszemélyesebbek maradtak, pont egy lemeznyi dal.

“Az eredeti koncepció az volt, hogy írok egy dalt 4 éves koromból, amikortól állítólag az első emlékeink datálódnak, aztán egyet egy kilencévesen átélt élményemről, és így tovább 5 évente egy dal, mire el nem érünk a mostani életkoromig, aztán végül annyi dal lett, hogy kicsit előre is szaladtam az időben. Az album hangszerelése minimalista lesz, nem akarom, hogy nagyon hasonlítson a zenekari dolgaimra, a személyességét azzal is megpróbálom megtartani, hogy egy-egy dalban a főszereplő a zongora vagy az akusztikus gitár és az ének, szóval minél csupaszabbra szeretném hagyni a dalokat, mindig csak annyi kiegészítő hangszerrel, amennyit feltétlenül igényel, és hogy számomra is izgalmas maradjon az előadása, mert én azért mindig jobban érzem magam, ha másokkal együtt állhatok színpadra.

Így lesz ez a Vígben is, régi barátaim és egy-két meglepetésvendég segítségével játszom el az új szólóalbum dalait, lesz néhány kedvencem az előző 2001-es lemezről, de válogatok olyan Kispál és a Borz, Kiscsillag dalokból is, amelyek személyesebb hangúak, és végül lesz egy-két feldolgozás általam nagyra becsült előadóktól is” – nyilatkozta a koncertről Lovasi András.

A Tűzijáték délben című album dupla lemezbemutató koncertje március 28-án, csütörtökön 16 és 20 órakor lesz a Vígszínházban.

Kiemelt kép: vigszinhaz.hu