December 30-án Legyen tánc! címmel ad duplakoncertet a Vígszínházban a Honeybeast a Szegedi Kortárs Balettel koprodukcióban.

A platina – és háromszoros aranylemezes Honeybeast együttes elektronikus fűszerezéssel megbolondított rock-központú zenéket játszik. Ezen a néven 2011-től működik, bár történetét – némileg eltérő formációban és néven (Honey Bee) – 2005-ig vezeti vissza. Első nagy sikereit az együttes 2010-ben érte el, majd a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatójának szereplőiként szereztek országos ismertséget. 2008 és 2018 között öt nagylemezt jelentettek meg. A hagyományos fellépéseken túl, 2016-ban, az Erkel Színházban Symphoney címmel adtak koncertet, amely a nagy sikerre való tekintettel később az Arénában, valamint az országos számos nagyvárosában bemutatkozott.

A Legyen tánc! névre keresztelt, a popzenét és kortárs balettet ötvöző produkciót először Győrben láthatták a nézők február elején, ezt követően pedig további 9 városban adtak teltházas koncertet. November 19-étől Tatabányán, Szombathelyen, Budapesten a Vígszínház színpadán, Sopronban és Nagykanizsán folytatódik a koncert-sorozat. „Szeretnénk a koncertnek egy olyan ívet adni, hogy az ne pusztán dalok egymásutánja legyen, hanem amelyből egy történet bontakozik ki. Egy valós, mai, korunk kibogozhatatlan zagyvaságaira iróniával reflektáló történet.” – nyilatkozta az előadás koncepciójáról Bencsik-Kovács Zoltán, az együttes dalainak szerzője, gitárosa. – „Az Aréna után akartunk valami újat csinálni, és eszünkbe jutott, hogy a szimfonikusokat követően miért ne lehetne a következő lépés a tánc?  A zenei mondanivaló mélyítésére és a produkció izgalmasabbá tételére nincs jobb út, mint ha összehozunk különböző művészeti ágakat. Körülbelül tizenöt éve rajongója vagyok Juronics Tamás munkásságának, és mivel mi is szegediek vagyunk, adta magát, hogy megkeressük a Szegedi Kortárs Balettet a közös projekt ötletével. A társulat elsőre nyitottsággal fogadott minket. Könnyűzenével már foglalkoztak előttünk, de kifejezetten poppal még nem. Nagyon motiváló lesz mind a két fél számára a közös munka, ráadásul úgy tudjuk, hogy a popzene és a kortárs tánc társítására nem sok példa van itthon.”

Pillanatkép a Legyen tánc! koncertről (forrás: Honeybeast Facabook Oldal)

A Legyen tánc! Budapesten december 30-án két alkalommal, 18:00 és 20:30 órai kezdettel lesz látható a Vígszínházban.

Kiemelt kép: A Honeybeast zenekar (forrás: Honeybeast Facebook Oldal)