Zoltán Áron, a Vígszínház Junior Príma Díjas színművésze a Művészetek Völgyében tartott meghívott vendégeivel előadássorozatot a nyár folyamán, melyekről Andella Mirtill fiatal filmrendező készített felvételeket. A videók az idei évad során debütálnak a VerShaker Offline sorozat epizódjaiként.

A VerShaker YouTube csatornáját tavaly a költészet napján indította útjára Zoltán Áron és alkotótársai. Az irodalmi kezdeményezés célja, hogy feloldódjon a költészettel szemben érzett ijedt tisztelet, és bemutassák a versek felszabadító erejét elvonatkoztatva a szigorúan vett iskolai megközelítéstől.

A nyáridéző videósorozat első előadója Vecsei H. Miklós, aki József Attila és az életművéből összeállított előadása (Mondjad, Atikám! – A szerk.) kapcsán beszélt többek közt a költészet gyógyító, feloldozó hatásáról. Majd Wunderlich József ült le a VerShaker asztalához, hogy nemrég megjelent szólólemezéről osszon meg néhány dalt a közönséggel. Legutóbb pedig Fesztbaum Béla legújabb estjének keresztmetszetét láthatták a nézők Kosztolányi és Karinthy műveivel.

November 20-án újból egy rendhagyó dupla epizóddal gazdagodott a VerShaker Offline sorozat. A Művészetek Völgye utolsó napján tartott A vers mágiája című előadásuk kétfelvonásos felvételét láthatja a közönség, amelyben Weiner Sennyey Tibor költő volt Zoltán Áron vendége.

Zoltán Áron és Vecsei H. Miklós (Fotó: Szabados Gabriella)

Kiemelt kép: Wunderlich József és Zoltán Áron (Fotó: VerShaker)