Ebben az évben két helyszínen is dupla előadásokkal búcsúztatja az óévet december 31-én az Orlai Produkciós Iroda. Mindezt ráadásul két, témájában hasonló produkcióval teszi, ugyanis mindkettő fókuszában a párkapcsolat áll.

A Párterápia (fotó: Orlai Produkciós Iroda)

Az idei év utolsó napján, 16 órakor láthatja először a közönség a Párterápiát, melyet új helyszínen, a Hatszín Teátrumban adnak elő. Daniel Glattauer vígjátékában nem csak egy párkapcsolat működését, egy férfi és egy nő egymáshoz való viszonyát, de az emberi jellem gazdagságát is megismerjük. A történet középpontjában egy házaspár áll, akiket Balla Eszter és Debreczeny Csaba alakítanak. Mivel életükből már rég eltűnt minden izgalom, szakemberhez fordulnak, a pszichiáter, akit Mészáros Máté kelt életre, munkához lát, hogy segítsen a páron. A mulatságos helyzetek sorozatában nem csak kacagni, hanem elgondolkodni is lesz időnk. Meglepetésből nem lesz hiány.

A Párterápiát december 31-én 16:00-kor és 20:00-kor is játsszák a Hatszín Teátrumban. Az előadásokra jegyet váltani ezen a linken tudtok.

A Férjek és feleségek (fotó: Pénzes Kristóf)

Az Orlai Produkciós Iroda másik szilveszteri dupla előadása az idei legújabb bemutatójukból, a Férjek és feleségekből lesz a Belvárosi Színházban. Woody Allen azonos című filmjét remek érzékkel vitték színre, és két házaspár életén, szerelmük alakulásán keresztül nem csak a párkapcsolatok, hanem az emberi kapcsolatok elé is görbe tükröt állítanak. Igazi, élvezetes kavalkád ahogy a szereplők egymás jelenetébe vágva tűnnek fel a színpadon, és nem csak alakításaik, hanem mondataik is nyomot hagynak a nézőkben. Legyen fiatal vagy idős, nő vagy férfi, házas vagy szingli, mindenkihez és mindenkiről szólnak. Mindezt pazar és érett humorral teszik. A főbb szerepekben Ötvös András és Radnay Csilla, valamint Pataki Ferenc és Járó Zsuzsa lépnek színpadra, mellettük láthatjuk még Ullmann Mónikát, Nagy Dániel Viktort, Ficzere Bélát, Gombó Viola Lottit és Hunyadi Mátét.

A Férjek és feleségeket december 31-én 17:00-kor és 20:30-kor lesz a Belvárosi Színházban. Az előadásokra jegyet váltani ezen a linken tudtok.

Jasinka Ádám írása

Kiemelt kép: A Férjek és feleségek (fotó: Pénzes Kristóf)