A Miskolci Nemzeti Színház megalakulásának 200. évfordulója alkalmából drámapályázatot hirdet, melynek első díjjal kitüntetett darabját 2023. augusztus 24-én kívánja bemutatni.

A mai Magyarország első állandó színtársulata 1823. augusztus 24-én kezdte meg működését Miskolc városában, a Déryné utcában, a teátrum mai épületének szomszédságában. A közelgő 200. bicentenárium alkalmából a Miskolci Színház 2021. december 31-ig várja a drámaírók pályázatait, amelyek közül a legjobb a jubileum napján bemutatásra kerül.

A színház vezetése műfaji és tematikus megkötés nélkül, belföldről és a határon túlról várja mindazokat az eredeti, magyar nyelvű, prózai vagy zenés színpadi műveket, amelyek még nem jelentek meg nyomtatásban vagy valamely digitális platformon, amelyet nem mutattak be színpadon, nem nyert díjat korábbi drámapályázatokon és előadási vagy közlési jogával más intézmény nem rendelkezik.

A zsűri a teátrum művészeti tanácsának tagjai, Béres Attila, Keszég László, Rusznyák Gábor, Szabó Máté és Szőcs Artur rendezők, valamint Lőrinczy Attila, dramaturg.

A pályázók 2021. december 31-ig adhatják le a munkáikat a titkarsag@mnsz.hu e-mail címen. Az eredményhirdetésre 2022. március 1-jén kerül sor.

Kiemelt kép: Miskolc 200 Drámapályázat (Fotó: Miskolci Nemzeti Színház)