A József Attila Színház nyílt drámapályázatot hirdet névadója, József Attila közelgő 120. születésnapja alkalmából. A nyertes pályaművek alkotóit összesen 5 millió forintos díjazásban részesítik, amelynek elosztásáról a zsűri dönt. A győztes mű 2025. szeptember 21-én, a Magyar Dráma Napján bemutatásra is kerül a József Attila Színházban.

A kiírás szerint olyan műveket várnak – műfaji megkötés nélkül -, amelyek kapcsolatban állnak József Attila életének egyes mozzanataival, vagy magukon viselik szellemi örökségének jegyeit. A pályázat kiemelt célja, hogy a középiskolás és fiatal felnőtt korosztályt megszólítva közelebb hozza hozzájuk József Attila szellemiségét, életútját és életművének jelentős elemeit. A pályázat nyílt, jeligés és egyfordulós, a beérkező műveket egy öt főből álló zsűri értékeli: Hargitai Iván, Szakonyi Károly,  Szentmártoni János, Takaró Mihály és Tasnádi István.

A műveket 2024. szeptember 21. 9 órától 2025. január 21. 21 óráig lehet leadni, az eredményhirdetésre 2025. április 11-én, József Attila születésének 120. évfordulóján kerül sor. A részletes pályázat a színház honlapján érhető el.

Kiemelt kép: A József Attila Színház bejárata (fotó: wikipedia)