Heteken belül újabb bemutatót tart a Házi Színpadon a Vígszínház. A teátrum legkisebb játszóhelyén Majgull Axelsson, az egyik legnagyobb hatású svéd írónő megrázó regényét viszik színre. A napokban sor került a Nem vagyok Miriam! olvasópróbájára, mely előadás címszerepében Igó Évát láthatja a közönség február 27-től.

A történet a háború sújtotta Európában, és a mai Svédországban játszódik. A főszereplő, Miriam egy cigány lány, aki zsidó névvel, zsidó identitással kerül a koncentrációs táborból a skandináv országba. Egész életében eltitkolja valódi származását, hiszen fél attól, hogy elüldözik az országból. A múlt azonban minden éjjel kísérti, nem tud szabadulni az emlékeitől. 85. születésnapján azonban ügy dönt, ideje felfedni az igazságot  – de szabadon tud-e élni ezután?

Axelsson regényéből tavaly jelent meg a magyar kiadás Rácz Judit fordításában. Ebből készített színpadi adaptációt Péterfy Gergely, melyet Kincses Réka, Igó Éva és Vörös Róbert dolgozott át a Vígszínház számára. Az előadás rendezője Kincses Réka, aki számára nem lesz ismeretlen terep a Házi Színpad, hiszen ő vitte színre Szilágyi Csengével a főszerepben saját darabját, A Pentheszileia Programot.

Szereplők: Igó Éva (Miriam), Zoltán Áron (Thomas), Antóci Dorottya eh. (Camilla)
Alkotók: Rácz Judit (fordító), Vörös Róbert (dramaturg), Esztán Mónika (díszlet- és jelmeztervező), Kertes Zsuzsa (súgó, rendezőasszisztens), Kuti László (ügyelő), Kincses Réka (rendező)
Bemutató: 2019. február 27., Vígszínház (Házi Színpad)

Kiemelt kép: Igó Éva (fotó: vigszinhaz.hu)