Az augusztus 20-i hosszúhétvége sem telik el színházi csemegék nélkül a Kultkikötőben, humorban és drámában sem lesz hiány a következő napokban azok számára, akik a balatoni játszóhelyre látogatnak.

Ma este 20 óra 30 perces kezdettel a L’art pour L’art Társulat Mintha elvágták vol – című előadása lesz látható Balatonföldváron, amelyben Dolák-Saly Róbert, Laár András, Szászi Móni és Pethő Zsolt „az elmúlt, és az elkövetkező 30 év” legjobb jeleneteit idézik meg a színpadon. Ugyanide érkezik a Kecskeméti Katona József Színház társulata A király beszéde című négy Oscar-díjjal és egy Golden Globe-díjjal jutalmazott film színpadi változatával. A főszerepben Kőszegi Ákos, Zayzon Zsolt és Bognár Gyöngyvér lesz látható, a rendező Béres Attila.

Hétfőn este Mariner Pezza és Cheryl Kemény két felvonásos zenés-táncos darabja, a Hungaryan Nights lesz látható szintén a balatonföldvári nagyszínpadon. A musical a 19. századi Erdélyben játszódik, egy gróf és szerelmének történetét kíséri végig a norwalki Crystal Theater (USA) énekeseinek és a Liget Táncegyüttes táncosainak közreműködésével angol nyelven, magyar felirattal.

Kiemelt kép: Zayzon Zsolt és Kőszegi Ákos A király beszédében (Fotó: Kecskeméti Katona József Színház)