Március végén tartotta legutóbbi bemutatóját a Madách Színház, Szente Vajk rendezésében vitték színpadra Szigligeti Ede klasszikusát, a Liliomfit. A teátrumban pedig nincs megállás, már gőzerővel készülnek a következő évadra, melyet egy különleges, lírai musical bemutatásával nyitnak meg szeptember 20-án.

A Madách Színházban láthatja a hazai közönség először a Once/Egyszer… című musicalt, mely 2007-ben a mozitermeket, majd 2011-től először az amerikai, később a világ színházainak színpadait is meghódította. A történet főhőse egy dublini utcazenész, aki megunva a sikertelen próbálkozásokat, épp készül feladni az álmát, amikor egy gyönyörű, fiatal cseh lány felfedezi a fiú szerelmes dalait. Megismerkednek, ám a kölcsönös vonzalmat beárnyékolják a múlt lezáratlan szerelmei. A kapcsolatuk azonban így is mélyebbnek bizonyul egy átlagos románcnál. A Once egy lírai és megindító történet arról, hogy ne hagyjuk veszni az álmainkat, és hogy a zene összeköt bennünket.

A darab különlegessége, hogy a szereplők maguk zenélnek, így olyan színészeket kellett az alkotóknak választaniuk, akik komoly hangszeres tudással is rendelkeznek. A Once/Egyszer… férfi főszerepét Dolhai Attila és Zöld Csaba alakítja, a cseh lányt pedig szintén váltott szereposztásban Gubik Petra, Simon Boglárka és Tompos Kátya kelti életre a színpadon. Az előadás rendezője a teátrum igazgatója, Szirtes Tamás.

Szereplők: Dolhai Attila/Zöld Csaba (Fiú), Gubik Petra/Simon Boglárka/Tompos Kátya (Lány), Békefi Viktória/Szemerédi Bernadett (Reza), Balog Tímea/Pethő Dorottya (Exbarátnő), Fehér Adrienn/Sáfár Mónika (Baruska), Csuha Lajos/Fillár István (Apa), Barát Attila/Lőrincz Sándor (Billy), Magyar Attila/Sándor Dávid (Banktisztviselő), Borsányi Dániel/Sánta László (Svec), Krausz Gergő/Mező Zoltán (Andrej), Csintalan Már/Scheich Dávid (MC), Némedi Árpád (Eamon), Borbély Brigitta/Vincze Katalin (Csellista lány)
Alkotók: Bárány Ferenc, Puller István (fordítók), Tihanyi Ákos (koreográfus), Kocsák Tibor (zenei vezető), Khell Zsolt (díszlettervező), Rományi Nóra (jelmeztervező), Vízvárdi András (animáció), Szűcsborus János (szcenikus), Madarász Madár János (világítástervező), Kocsák Tibor, Köteles Géza (karmester), Jantyik Csaba, Váradi Éva (a rendező munkatársa), Molnár Ferenc (koreográfus asszisztens), Szirtes Tamás (rendező)
Bemutató: 2019.  szeptember 20-21. (Madách Színház)

Kiemelt kép: pingvinpatika.hu