A Lighthouse Film gyártásában, Törcsi Levente és Kovács Levente rendezésében, Csendhez szokott szív címmel készült dokumentumfilm, amelyben a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Eperjes Károly a kereső ember útját járja végig számos prominens egyházi szereplővel beszélgetve.

A színművész beszélgetőpartnerei Barsi Balázs ferences rendfőnök, Baán Izsák bencés perjel, Spányi Antal megyés püspök és Bese Gergő plébános lesznek, akikkel a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja többek között olyan témákat jár körbe, mint a szeretet hatalma, a magány szükségessége, a csend jótékony hatása, az öncélúság kártékonysága, az isteni és emberi törvények harmóniája és a család szerepe. A dokumentumfilm teológiai konzulense dr. Lovassy Attila prefektus volt, aki a következőket mondta el az alkotásról: “A tartalommal együtt engem a természeti képek, a keleties de hozzánk, magyarokhoz illő háttérdallamok is megfogtak. Sokszor érezni a beszélgetésben és a környezetében a szakralitást. Szép és értékes munka!”

Az említett természeti képek Polgár Csaba operatőr munkáját dicsérik, a háttérdallamokért pedig Hrutka Róbert zeneszerző felelt. A Csendhez szokott szív hamarosan a Duna TV-n lesz látható.

Kiemelt kép: Eperjes Károly (Fotó: Lighthouse Film)