Ma ünnepli 30. születésnapját Döbrösi Laura színésznő, énekesnő. 

Döbrösi Laura 1993. január 25-én született Budapesten. Már tízéves kora óta részt vett filmforgatásokon, tizenkét évesen lett Földessy Margit Színjáték- és Drámastúdiójának a tagja. A gimnázium mellett jelmez- és díszlettervezést is tanult OKJ-s tanfolyamon, négy évig pedig az ELTE nemzetközi tanulmányok szakának hallgatója volt. Diplomáját 2020-ban szerezte meg. A színészet mellett nagy szerelem számára a zene is, tanult klasszikus zongorát és éneket is, így a színészi pályáját több zenei projekt is színesíti.

Az évtizedek során olyan ismert adarabokban láthatta őt a közöség, mint az Augusztus Oklahomában (Vígszínház), a Rómeó és Júlia (Hybridkult Produkció), az Időfutár (Pesti Magyar Színház), a Tündér Lala (Pesti Magyar Színház) és a Veszélyes forduló (Karinthy Színház). A legutóbbi bemutatója a PopUp Produkció tavalyi előadása, A te anyád volt Telihay Péter rendezésében, amely Vígh Anita első drámája.

Döbrösi Laura a Tündér Lala című előadásban (fotó: Juhász Éva)

A színésznő a tévéképernyőkön viszont már sokkal sűrűbb vendég, a nézők olyan produkciókban találkozhattak vele, mint a Társas játék, az Egynyári kaland, A mi kis falunk és A Király, de a legismertebb szerepe egyértelműen az Aranyélet Miklósi Mirája. De nemcsak sorozatokban, hanem filmekben is megcsillogtatta már a tehetségét, elég csak a Félvilágra, az Árulókra, Az unokára, a Pacsirtára vagy A játszmára gondolni. Részt vett a Psycho 60. évfordulója alkalmából készített zuhanyjelenet-montázsban is olyan színésznők mellett, mint Ónodi Eszter, Pásztor Erzsi, Szulák Andrea, Trokán Nóra és Gubás Gabi. 

Döbrösi Laura Kovács Patrícia oldalán a Félvilág egyik jelenetében (Fotó: Port.hu)

23 éves korában felkerült a Forbes 30 legsikeresebb 30 alatti magyar listájára és a magazin címlapjára, emellett pedig természetjáróként kiemelten foglalkozik a környezetvédelemmel, rendszeresen felszólal a témában és két zöld szervezet elnöke is (Zengető Kulturális Egyesület, Erdővédő Alapítvány).

Isten éltesse sokáig!

Kiemelt kép: Döbrösi Laura (Fotó: Valami Hektor/HVG)