E. T. A. Hoffmann Diótörő és Egérkirály című klasszikus meséjével bővül a Libri díszkötet-sorozata. A méltán híres karácsonyi mese ünnepi kiadásával egy olyan történet kerül a karácsonyfa alá, ami nemcsak a gyerekek számára hozza el az ünnepek varázsát, de a szülők, nagyszülők is örömüket lelik majd benne.

A Libri az elmúlt évek során megjelent díszkötet-sorozatában több hasonlóan fontos és értékálló gyerekkönyvet mutatott be. Ilyen volt Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg és Charles Dickens Karácsonyi ének című műve, továbbá Hans Christian Andersen meséinek gyűjteménye is. Idén a könyvkereskedő visszanyúlt ehhez a hagyományhoz és E. T. A Hoffman 1816-ban megjelent, Diótörő és Egérkirály című könyvével bővítik ünnepi könyveik sorát. A Diótörő a világirodalom egyik legismertebb alkotásaként számos feldolgozást, átiratot megélt. Készült belőle film, színdarab, de töretlen népszerűségét, ismertségét minden bizonnyal Csajkovszkij lenyűgöző balettjének köszönheti. Hoffman meséjének középpontjában a Kis Marika és egy vitézt mintázó, sérült diótörő áll, akit a kislány odaadó szeretettel megjavít. Éjjel aztán Diótörő és az üvegszekrényben lakó babasereg életre kel, és ezzel kezdetét veszi a kalandok sora, ahol főhősnőnk képzelete szárnyain, Diótörő kíséretében utazza be babaország csodálatos tájait.

A Diótörő szerzője, Ernst Theodor Amadeus Hoffmann a német romantika egyik legizgalmasabb alakja. Középső nevét Mozart iránti rajongásból vette fel. Festett, írt, a jogot is elvégezte, magát elsősorban mégis zeneszerzőnek tartotta, ma azonban leginkább irodalmi munkássága révén ismerjük. Népszerű alkotásai közé tartozik Az arany virágcserép című kisregény, és természetesen a Diótörő és Egérkirály.

Élénk fantáziáját és kiváló mesélőképességét híven tükrözik írásai, amikben szívesen elegyítette a valóságot az álmok világával. Ezen a csodákkal teli határvidéken barangolhatunk a Diótörő olvasása közben is. A Libri Könyvesboltok által kiadott kötet egyedi, kizárólag ehhez a kiadáshoz készült illusztrációkkal, ünnepi kiadásban tárja a Diótörő történetét a karácsonyra készülő közönség elé. 

A díszkötet november 1-től 10 000 Ft-os vásárlás esetén 899 Ft-ért érhető el a Libri könyvesboltokban és a libri.hu oldalon.

Kiemelt kép: Diótörő és Egérkirály (Fotó: Libri Könyvesboltok)