A Bukarestben megrendezett 26. Európai Filmfesztivál közönségdíját nyerte el a héten a Kis Hajni Külön falka című első nagyjátékfilmje, emellett nyitófilmként szerepelt az olaszországi Riviera Filmfesztiválon. Nem az első díjat zsebeli be a film: a tallini Black Nights óta járt Prágában és Amszterdamban, Isztambulban Dietz Gusztávot – a film egyik főszereplőjét – díjazták, Kairóban pedig a film nyerte el a zsűri különdíját.

Külön falka egy keményfejű, a börtönből frissen szabadult apa és 12 éves magatartászavaros lányának a története, egy intenzív érzelmi hullámvasút két emberről, akik minden akadály ellenére utat találnak egymáshoz. A főszerepet két amatőr színész, a volt MMA-ketrecharcos Dietz Gusztáv és Horváth Zorka alakítják.

Kis Hajni filmjét tíz kategóriában jelölték a Magyar Mozgókép Díjra: többek között a legjobb játékfilm, legjobb elsőfilmes rendező, legjobb férfi főszereplő (Dietz Gusztáv), legjobb operatőr (Nyoszoli Ákos), legjobb forgatókönyv (Szántó Fanni, Kis Hajni) kategóriájában, a díjátadó a Magyar Mozgókép Fesztivál keretei között lesz, június 9. és 12. között Veszprémben.

Kiemelt kép: Jelenet a Külön falka című filmből (Fotó: Port.hu)