Megnyitásának 40. születésnapja alkalmából Hollósi Frigyes-díjat alapított a Kőszegi Várszínház. A díjat idén először osztják ki annak a színművésznek, akinek a Kőszegi Várszínház nagyszínpadi bemutatójában nyújtott alakítása a leginkább tetszett a közönségnek, ugyanis a díjról a nézők szavaznak, hiszen Hollósi mindig is azt mondta: „Ha nincs közönség, nincs színház.”

A 71 éves korában, idén tíz éve elhunyt Jászai Mari-díjas Hollósi Frigyes a Kőszegi Várszínház nagy barátja volt: tizenhét nyáron át játszott az ottani produkciókban. A szervezők most egy színházi díjjal kívánják megőrizni a nevét és az emlékét. Idén a nézők a Szentivánéji álom című előadásban szereplő színészekre voksolhatnak majd, arra, akinek az alakítása a leginkább elnyerte a tetszését. Szavazni az erre a produkcióra váltott jeggyel lehet: annak a hátuljára a választott művész nevét, valamint a szavazó e-mail címét kell írni. A szavazatokat egy kis ládába kell bedobni, ez jól látható helyen lesz a színház bejáratánál.

A Hegedűs D. Géza rendezte Szentivánéji álom premierjére július 14-én kerül sor, ezt követően további öt alkalommal kerül műsorra a darab.

Kiemelt kép: Hollósi Frigyes (Fotó: Stekovics Gáspár)