Rozovics Éva fotográfus körülbelül egy évvel ezelőtt kezdett el legújabb sorozatával foglalkozni, amelyben a festészet és a fotográfia műfajainak keverésével kísérletezett. A fotósorozat az ÉnKÉP címet kapta, mivel a képek egyfajta önreflexióként is értelmezhetők, amelyeken a modellek részesévé válnak az alkotásoknak.

A munkafolyamat során a fotográfus és felkért modelljei közösen készítették el a kiválasztott festményeket, majd Éva az ő testükre is felfestette az adott formákat és színeket. Ezt követte a résztvevők „egybeolvadása” az alkotással, amikor is elkészültek a fényképek. Éva elmondása szerint ahhoz, hogy ezek a képek így sikerüljenek, ahhoz szükség volt a modellek teljes megnyílására, illetve belső önvizsgálatra, hogy ezáltal a festményekkel is eggyé válhassanak. A résztvevők között szerepel Vecsei H. Miklós, Junior Príma-díjas színművész is, akivel Hieronymus Bosch egyik legismertebb művét, a Gyönyörök kertjét alkotta újra a fotográfusnő.

Rozovics Éva azt tervezte, hogy az elkészült képeket májusban kiállítja egy galériában, hogy a közönség is megtekinthesse a munkákat, ám a járványhelyzet megnehezítette a terv megvalósítását. Egy 3D látványtervezéssel foglalkozó cég, a BASILISKUS 3D Zrt. jóvoltából azonban nem kellett lemondani a kiállítás lehetőségéről, így Éva a cég szakembereivel együtt létrehozta digitális kiállítását.

A kiállítás május 26-tól tekinthető meg a direkt erre a célra kialakított honlapon.

Kiemelt kép: Vecsei H. Miklós portréja a kiállítás plakátján (Fotó: Facebook)