A Veres1 Színházban rendezi meg Robert Harling híres darabját, az Acélmagnóliákat Dicső Dániel.

Robert Harling amerikai író, filmrendező és producer, egyetemi évei alatt jogot tanult, ezt a tudását azonban mégsem hasznosította soha: a diploma megszerzése után New Yorkba költözött, ahol színésznek állt, kisebb reklámfilmekben tűnt fel, sőt… volt a Broadwayen jegyárus is. 1985-ben, húga halála után kezdett bele az Acélmagnóliák című rövid történetébe, amit végül színdarab formájában fejezett be, és amit 1987-ben be is mutattak New Yorkban. Az előadás hatalmas sikert aratott, melynek hatására Harling megírta a történet forgatókönyv verzióját is, és 1989-ben megcsinálta a filmet Sally Field és Julia Roberts főszereplésével, aki ennek a produkciónak köszönheti karrierjének fölívelését, illetve első Golden Globe-díját.

Az Acélmagnóliák egy louisianai kisvárosban található fodrászüzletben játszódik, ahova a helybéli középosztály hölgyei járnak pletykálkodni. Az üzlet szombatonként csak a törzsvendégek előtt áll nyitva. Ilyenkor a mindenkinek a kedvében járó tulajdonosnőn és újonnan fölvett segédjén kívül csak bizonyos személyek léphetik át a fodrászat küszöbét: a nemrégiben elhunyt polgármester sport-lady özvegye; a város legcsinosabb lánya, aki éppen az esküvőjére készül; annak édesanyja, aki folytonos harcot vív férjével; és szomszédjuk, a környék legélesebb nyelvű perszónája. A társaság látszólag imádja marni egymást, ám amikor beüt a baj, gondolkodás nélkül egymás segítségére sietnek.

Jelenet az Acélmagnóliák című előadásból (Fotó: Veres1 Színház)

A hat nő barátságáról szóló egyszerre rendkívül vicces és megható történetét most Dicső Dániel rendezésében láthatja a magyar közönség a Veres1 Színház színpadán. Az igazi vaslady-k szerepeiben Balázs Andrea, Mari Dorottya, Létay Dóra, Molnár Gyöngyi, Zorgel Enikő és Csáki Edina lépnek majd közönség elé, és varázsolnak el minden jelenlévőt. A bemutatót október 24-én tartják este 7 órakor, melyre még lehet jegyeket kapni a Veres1 Színház hivatalos weboldalán.

Kiemelt kép: Jelenet az Acélmagnóliák című előadásból (Fotó: Veres1 Színház)