A népszerű zenész, Demjén Ferenc, a hazai könnyűzenei élet megkerülhetetlen alakja. Több év kihagyás után most ismét koncertet ad a Balaton északi partján: a Káli-medence közkedvelt fesztiválján találkozhatnak vele a rajongók.

A korát meghazudtolóan kiváló formában lévő, Kossuth-díjas előadóművész nyitja a nyugalom fesztiváljának is nevezett programsorozatot. Az Indulj, új csodákat látni… című koncertjével, a KŐFESZT nulladik napján, a fesztivál központi helyszínén, Kővágóörsön lép fel a legendás énekes.

Demjén Ferenc 1977-ben alapította a V’Moto-Rock együttest, mely 12 éven át tagcserék nélkül aratta hatalmas sikereit. A zenekarhoz többek között olyan klasszikusok köthetők, mint: Várj, míg felkel majd a Nap, Jégszív, Fekszem az ágyon, Gyertyák. A csapat megszűnését követően szólókarrierbe kezdett, és azóta is megállás nélkül járja az országot, közel 40 élő koncertet ad évente. A közkedvelt zenész sikerének egyik legfontosabb titka, hogy ugyanolyan lendülettel és lelkesedéssel turnézik most is, mint pályafutása kezdetén.

Több mint 800 dalt írt, az Artisjus szerint a Magyarországon legtöbbet játszott 10 dal közül négy Demjén Ferenc nevéhez kötődik. Az eladott lemezeinek száma becslések szerint hárommillió példány körül lehet.

Részletes program a KŐFESZT oldalán.

A rendezvény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program és a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatásával jött létre.

Kiemelt kép: Demjén Ferenc (Fotó: Demjén Ferenc facebook oldala)