A nulladik nappal kezdetét vette az idei KŐFESZT – A Nyugalom Fesztiválja. Bár már délután elindultak a programok a Káli-medencében, a fesztivál vízébe a követ este Demjén Ferenc dobta be.

A fesztivál keretein belül számos képzőművészeti kiállítás is megtekinthető, ezekből háromnak a nulladik napon volt a hivatalos megnyitója. Müller Katalin Környezetünk színes festményekben című kiállítása, Szentbékállán a Kultúrházban várja a látogatókat, Szép Andrea kövekből készült munkái, melyek stílszerűen a Kő kövön megmarad nevet kapták, Köveskálon, a Tűzoltófészerben láthatóak. A rendhagyó helyszínen kiállított kreatív alkotások humorosak és elgondolkodtatóak, és jól érzékeltetik, hogy mennyire sokoldalú alapanyag a kő. Pető Piroska, Szőlőhegyi szelek szárnyán című fotókiállítása a Balaton-felvidéki présházakat mutatja be a Köveskáli Művelődési Házban.

Müller Katalin kiállításmegnyitója a KŐFESZT-en (Fotó: Steindl Gabriella)

A kézműves vásár is kezdetét vette délután, így a látogatók száma folyamatosan nőtt, estére pedig teljesen megtelt Kővágóörs. Lovászi Edina és zenekara irodalmi ihletésű műsora, a Háttal a napnak is komoly érdeklődésre tartott számot, de az este csúcspontja egyértelműen a Demjén koncert volt.

Lovászi Edina és zenekara a KŐFESZT-en (Fotó: Steindl Gabriella)

A nyitókoncert felvezetését a legnépszerűbb hazai diszkósok között szamon tartott Dj. Dominique-ra bízták, de sok feladata nem volt, mert a közönség teljes eksztázisban várta az este sztárvendégét, Demjén Ferencet. A közkedvelt énekes koncertjére nemcsak az ország minden pontjáról, a határon túlról is érkeztek rajongók.

Dj.Dominique a KŐFESZT-en (Fotó: Steindl Gabriella)

Úgy tűnt, mintha bejelentették volna, hogy ez lesz az utolsó Demjén koncert, és azon mindenki ott akar lenni, aki szereti a 75 éves sztárt. Hihetetlen méretű tömeg gyűlt össze, akik egy emberként énekelték a zenei legendával legnagyobb slágereit.

Ezzel az idei, immáron negyedik KŐFESZT kezdetét vette, csütörtöktől pedig már egész nap tartanak a jobbnál jobb programok.

Részletes műsor a KŐFESZT oldalán.

A rendezvény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program és a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatásával jött létre.

Kiemelt kép: Demjén Ferenc koncert a KŐFESZT-en (Fotó: Steindl Gabriella)