Decemberben búcsúzik a Thália Síznház Csoda korban élünk (Szigliget) című előadása. A darabot 2017 októberében mutatták be, Michael Frayn nagysikerű bohózatát Hamvai Kornél dolgozta át.

Hamvai a történetet az ötvenes évekbeli Magyarországra ültette át: a szigligeti alkotóházba pillanthatunk be, ahová inspirálódni és írni vonulnak el a magyar irodalom nagyjai és feltörekvő fiataljai. Talán nem is zavarná meg semmi a gyümölcsöző munkát, ha szereplőink nem egymás megfigyelésével, jelentések írásával, pozíciójuk féltésével lennének elfoglalva, és ha a társalgóban lévő utazóládából nem kandikálna ki néha egy hulla lába… Egészen pontosan 1953-ba repít vissza minket a Csoda korban élünk (Szigliget) című előadás. Amikor Rákosi elvtárs kedvencét, Sass Tibort felterjeszti Sztálin-díjra, a költővel egy idelátogató olasz riporter készít interjút. A szigligeti alkotóházban mindennek hiba nélkül, terv szerint kellene mennie. Csakhogy ellopták a kapucsengőt, rossz helyre kézbesítették a besúgójelentést, az államvédelmi kísérő elkallódott útközben… és Sass Tibor halott.

A Csoda korban élünk (Szigliget) 2019. december 1-én lesz utoljára látható a Thália Színházban, Nagy Viktor, Szervét Tibor, Tamási Zoltán, Schell Judit, Mózes András, Pindroch Csaba, Vida Péter, Szabó Erika és Domokos László szereplésével. A Frayn-darabok kedvelőinek azonban nem kell sokáig nélkülözniük kedvelt írójukat a teátrum színpadáról: december 14-én mutatják be ugyanis a szerző Legszebb férfikor című vígjátékát.

Kiemelt kép: Jelenet a Csoda korban élünk (Szigliget) című előadásból (fotó: Thália Színház)