Legutóbb november 8-án jelentkezett új darabbal a Centrál Színház, akkor a Mi történt Vegasban ősbemutatóját élvezhették a nézők, azonban a teátrum máris a következő nagy előadásra készül: karácsony előtt állítják színpadra Neil Simon örökzöld vígjátékát, a Legénylakást.

A Billy Wilder (Alkony sugárút, A vád tanúja, Van, aki forrón szereti) által rendezett, Shirley MacLaine (Becéző szavak, Acélmagnóliák) és Jack Lemmon (A szomszéd nője mindig zöldebb) főszereplésével készült kacagtató komédia nem csupán világhírre tett szert, de több Oscar-díjjal is elismerték érdemeit, a sikerre való tekintettel pedig az érzelmekkel és nevetőizmainkkal mesterien játszó Neil Simon a Broadwayre költöztette azt. A történet egy Chuck Baxter nevű kishivatalnok, pontosabban szólva az ő lakása körül bonyolódik, ugyanis a ranglétra alján kepesztő hősünk kölcsönadja otthonát a cége vezetőinek, hogy azok félreléphessenek, ő pedig remélhetőleg előre. Csakhogy a nagyfőnök barátnője pontosan az a lány, akibe ő maga is szerelmes, ez pedig természetesen nem csupán rettentően mókás eseményeket eredményez, de olyan komoly témák is felmerülnek, mint az öngyilkosság és a szexizmus.

A Centrál Színház Puskás Tamás rendezésében, új dalszövegekkel mutatja be december 21-én ezt a romantikus zenés vígjátékot Stohl András, Tompos Kátya, Fehér Tibor és Papp János főszereplésével, míg a mellékszerepekben feltűnik többek között Pokorny Lia, Borbás Gabi és Cserna Antal is.

Kiemelt kép: Stohl András, Tompos Kátya, Fehér Tibor (Fotók: Sárosi Zoltán)