300. alkalommal kerül színre december 20-án, hétfőn az Átriumban Jerry Herman, Harvey Fierstein és Jean Poiret musicalje, Az Őrült Nők Ketrece.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De mi történik akkor, ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Az Alföldi Róbert rendezésében látható darabot 2014. július 12-én mutatták be az Átriumban, a musical azóta is a teátrum zászlóshajó produkciója. Az előadást – egészen a koronavírus miatti bezárásokig – a bemutatója óta megszakítás nélkül játszották, a premier óta nem volt olyan hónap, hogy ne került volna műsorra, sőt még nyári szünet sem volt soha a játszásban (az évad utolsó előadására mindig júliusban, az elsőre augusztusban került sor).

Az előadás legnagyobb erőssége – a rendezésen és a történeten túl – Stohl András (Albin) és Hevér Gábor (Georges) kettőse, akiknek játékát mind a kritikusok, mind a nézők az egekig magasztalják, hiszen estéről estére olyan érzelmeket váltanak ki a közönségből őszinte játékukkal, amilyenre kevesen képesek. Rajtuk kívül Fehér Tibor és Józan László (Jacobként, kettős szereposztásban), Mihályfi Balázs (Aristide Bouteille), Parti Nóra (Jacqueline), Hullan Zsuzsa (Marie), valamint Horányi András (Chouchou) része kezdetektől a produkciónak. Mellettük Kovács Mátét (Jean-Michel), Bánfalvi Esztert és Tornyi Ildikót (Jacqueline), Söptei Andreát és Csarnóy Zsuzsannát (Marie), Fodor Boglárkát és Hartai Petrát (Anne), Ivanics Tamást és Katona Péter Dánielt (Francis), Dobos Richárdot (Hildegard), valamint a Madárkák szerepében Balogh Bencét, Benkő Dávidot, Drahota Albertet, Drobina Norbertet, Hunyadi Balázst, Horváth Attilát, Lakatos Zsoltot, Száraz Dávidot, Szeifert Mátét, Szelle Marcellt, Szerémy Dánielt és Szénási Rolandot láthatják a nézők jelenleg a produkcióban.

Kiemelt kép: Hevér Gábor és Stohl András Az Őrült Nők Ketrecében (Fotó: Lakatos Péter)