Ismét ősbemutatóra készül a Vígszínház a legkisebb játszóhelyén, a Házi Színpadon. A teátrum idei első premierje Pass Andrea darabja, A vándorkutya volt, melyből az írónő maga rendezett előadást. Nem egészen két hónappal a bemutató után újabb, kimondottan a Vígszínház számára készült produkciót láthat a közönség. December 5-én, szerdán 19.30-kor tartják a Kozmikus magány premierjét.

A darabot a független k2 társulat vezetői, Benkó Bence és Fábián Péter írták. Az előadást Király Dániel, a Vígszínház fiatal színművészének irányításával állítják színpadra, akinek ez lesz az első színpadi rendezése. Az űrbéli számkivetettekről szóló izgalmas, zenével teli sci-fi önmagában is értelmezhető, érthető előadás, ám az alkotók egy nagyobb egység részeként tekintenek rá. A Kozmikus magány ugyanis a miskolci k2 társulat sci-fi trilógiájának, a Babits Theatrical Universe egyfajta előzménytörténete.

Piti Emőke és Csiby Gergely (fotó: Szkárossy Zsuzsa)

„Itt a Thalész csillagközi űrhajó hajónaplója. Az Asztrobiológus beszél. A pontos idő megállapíthatatlan. Két hete tértem magamhoz a fedélzeten, látszólag hosszú, öntudatlan és magatehetetlen állapot után. Egyetlen társam, mint kiderült, egy Kallimakhosz elnevezésű android, amelyet ébredésem után azonnal megtaláltam és aktiváltam. Más, életre utaló jelet nem találtam. Ha bárki észleli ezt az adást… Kérem, segítsenek rajtunk!” – áll az előadás hivatalos ismertetőjében.

Szereplők: Ember Márk (Koordinátor), Szántó Balázs (Asztrobiológus), Csiby Gergely (Kallimakhosz), Piti Emőke mv. (Geológus), Gilicze Márta (Dr. Harey Bondarcsuk), Karácsonyi Zoltán (Schulberg János)
Alkotók: Kuti László (ügyelő), Mészáros Csilla (súgó), Patkós Gergő (a rendező munkatársa), Horváth Jenny (látványtervező), Cseh Dávid (dramaturg), Mester Dávid (zene), Király Dániel (rendező)
Bemutató: 2018. december 5., Vígszínház, Házi Színpad

Kiemelt kép: Szkárossy Zsuzsa