December 1-jén debütál a Shakespeare 37 online sorozat 2. évada. A 12 részből álló szezon epizódjai a korábbiakhoz hasonlóan aktuális társadalmi kérdéseket vizsgálnak: az új, kortárs, magyar drámai szövegek újkori feszültségekre, problémákra reagálnak.

A virtuális társulat továbbra is kísérletezik és hangot ad az érzelmeinek, hogy szembeszálljon az aktuális trendekkel és lebontsa a színház és a film közötti konvenciókat. A Shakespeare 37-ben hasonlóképpen a nagy reneszánsz drámaíró hagyatékához: ahány mű, annyiféle feldolgozás születik meg, és ahány hős, annyi jellem és típus elevenedik meg előttünk. A 2021/22-es évadban többek között Papolczy Péter, Száraz Miklós György, Forgách András, Szilágyi Eszter Anna, Kiss Csaba, Csurgó Csaba, Kovács Márton, Fabacsovics Lili, Egressy Zoltán és Márton László nyúl hozzá egyedi módon az olyan drámákhoz és vígjátékokhoz, mint az Othello, a János király, az Antonius és Kleopátra, a Téli rege, a Falstaff, a Lóvátett lovagok, a Tévedések vígjátéka, az Athéni Timon, a Két veronai nemes, a Makrancos hölgy vagy a Minden jó, ha jó a vége. Az epizódok megszokott fix eleme továbbra is a gipsz Shakespeare-fej és a középpontban mindig áll egy karakter vagy kulcsjelenet, ami mai viszonyok közé helyezi a szereplőket.

A 17. századi történetek újragondolásából született epizódokat ismét Budapest egyedi helyszínein – Fővárosi Állat- és Növénykert, Európa és Gróf Széchenyi hajó, Krak’n, Halászbástya, BMC próbaterme, Kiscelli Múzeum kriptája – forgatták, de Márton László Athéni Timon átdolgozásanak például a Szabadkai Népszínház díszletraktára ad helyet, ily módon nincsenek épített díszletek. Egy epizód továbbra is egy térben játszódik, viszont egyáltalán nincsenek merev korlátok, ezáltal is összemosódnak a műfajok. Ez az extrém helyzet megteremti a valódi együttműködést a színészek, az írók, a rendező és az operatőr között. Az ikonikus Shakespeare alakokat most is elismert magyar művészek elevenítik meg, úgy mint Antal D. Csaba, Cserna Antal, Csiby Gergely, Csuja Imre, Dankó István, Elek Ferenc, Ember Márk, Ertl Zsombor, Fátyol Kamilla, Földes Tamás, Fullajtár Andrea, Gyulai Csaba, Györgyi Anna, Hartai Petra, Hirtling István, Jerger Balázs, Kiss Anna Gizella, Kocsis Gergely, Kocsis Pál, Kovács Márton, Kováts Adél, Móser Ádám, Mosolygó Sára, Ódor Kristóf, Peller Anna, Podlovics Laura, Porogi Ádám, Radnay Csilla vagy Szántó Balázs.

Kiemelt kép: Promóciós kép a Shakespeare 37 sorozat Falstaff című epizódjához (Fotó: Webszínház)