Idén szeptemberben is meghirdették a Magyarország 365 fotópályázatot, amelyre három kategóriában nevezhettek professzionális, valamint amatőr fotográfusok felvételeikkel.

A szervezők célja, hogy a pályamunkákon keresztül megmutassák, miért is lehetünk büszkék Magyarországra: tájainkra, természeti kincseinkre, építészetünkre, hagyományainkra, közösségeinkre. A kiírás szerint három kategóriában lehetett pályázni (természet és táj, épített és tárgyi örökség, életképek), amelyre összesen 38 ezer fotó érkezett ebben az évben, 3500 jelentkezőtől. A neves szakemberekből álló zsűritől 16 alkotó kapott elismerést.

November végén, az adventi vásár kezdetekor 80 korábbi alkotást már kiállítottak a Kossuth téren, most egy hónappal később ötven új kép került ki Debrecen főterére, melyeket mind az idén beküldött pályamunkák közül választottak ki. Köztük szerepel kollégánk, Rencz Norbert alkotása is, amely a Magyar Állami Operaház Keresztkantáták című előadásának fotóspróbáján készült. A kiállításon szereplő így már 130 kivilágított kép január 6-ig lesz megtekinthető a cívisvárosban.

Kiemelt kép: Rencz Norbert és pályamunkája Debrecen főterén