Mostantól kezdve már nem csak prózával és versekkel, hanem dalszövegekkel is találkozhatunk a POKET automatákban, ráadásul az új sorozat első kötetének megvásárlásával koncertjegyeket is nyerhetnek az olvasók.

A POKET csapat számára a magyar könnyűzene történetének legfontosabb dalszövegeit gyűjtötték csokorba ebben a kötetben, amelyet reményeik szerint további válogatások fognak követni. Nem a teljességre törekedtek, hanem a POKET versantológiáihoz hasonlóan a lelkükhöz, zsigereikhez közel álló, számukra legnagyobb hatású dalokat gyűjtötték egybe. A szövegeket az 1960-as évek Ki mit tud időszakától egészen napjainkig kutatták. Popzene, rockzene, népdalfeldolgozások, rockoperák és zenés előadások dalait hallgatva igyekeztek minél szélesebb körben válogatni.

Ráadásul abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a kötetben található dalszövegek nagy részével még mindig találkozhatunk élő zenei koncerteken. A POKET csapat éppen ezért arra biztat mindenkit, hogy olvasás után kerekedjen fel és keresse meg, hogy a szívéhez legközelebb álló szövegek hogyan szólnak a színpadról. Ehhez pedig a szervezők maguk is hozzá kívánnak járulni, a kötetekben ugyanis elrejtettek 3 páros belépőt a Strand Fesztivál Official-re, valamint egy-egy páros belépőt az Aurevoir. augusztus 18-ai Budapest Parkos koncertjére, a Péterfy Bori & Love Band 15., a Blahalouisiana 10. születésnapi koncertjére, a Hiperkarma Kobucis koncertjére, valamint Barkóczi Noémi egy szabadon választott klubkoncertjére.

A dalok a POKET Zsebkönyvek Spotifylistáján is megtalálhatók.

Kiemelt kép: Péterfy Bori (Fotó: Karmatik)