A FÉM Színház Cziczó Attila 2009-ben írt abszurd vígjátékának bemutatójára készül november 19-én: az Iskolapélda című előadás a nehéz helyzetben is töretlenül működő független társulat eddigi legnagyobb, legkomplexebb produkciója lesz.

A társadalmi kérdéseket feszegető előadás abszurd humorral és érzékenységgel mutatja be egy elképzelt tanári kar kálváriáját. Cziczó Attila író és rendező az alábbi gondolatokkal ajánlja a nézők figyelmébe a darabot: „Az alapszituáció: bezár az iskola, mi lesz a tanárokkal? 2009-ben Zsámbékon, a Bázison töltöttem néhány hetet a Kompánia Társulattal, s a legnagyobb hangár előtt ülve elképzeltem, hogy egy csapat ül egymás mellett elkeseredve, lábukat lógázva, s arról merengenek, hogyan lehetne kijavítani a helyzetüket. Ebből született meg a darab: van egy közösség, amelyik összetartó. Hogy miért pont tanárok lettek, már nem emlékszem, régen történt. Lehet azt mondani, hogy ma nagyon aktuális ez a téma, de aki politikát keres majd az előadásban, csak morzsákat talál. Mert ez a történet (is) EMBEREKRŐL szól, csupa nagybetűvel. Akiknek fontos, hogy együtt legyenek, együtt maradjanak, kiálljanak egymásért, amiben gyarlóságuk sem akadályozhatja meg őket.”

Az előadás huszonnégy karakterét Stubnya Béla, Hajnal János, Kálid Artúr, Vasvári Emese, Kövesdi László, Vékony Brigitta, Kása Tímea és Horváth Máté kelti életre.

Kiemelt kép: Fém Arts & Café (Fotó: Kovács Bence)