Csütörtökön nyitott Kusnyár Eveline Egy pillanat alatt című kamarakiállítása, amely az MBH Bank Művészeti Alapítvány által meghirdetett Art Wall Café pályázat egyik nyertese. A tárlat a Hungarian Art & Business-ben (HAB) várja az érdeklődőket.

Az MBH Bank Művészeti Alapítvány támogatásával működő HAB küldetésének fontos pillére a magyar kortárs művészet támogatása, a tehetséges művészek felkarolása és számukra kiállítási lehetőség biztosítása. Ennek megfelelően az Art Wall Café pályázatra bármilyen technikával megálmodott munkaterv benyújtható volt, de akár több alkotásból összeállított projekttel is lehetett jelentkezni. A szakmai zsűri által kiválasztott nyertes projektek pedig egymást követően, a HAB központi falán kapnak helyet csaknem egy éven keresztül. Így hathetente újabb és újabb művész vagy alkotópáros, név szerint Cseke Szilárd, Dékán-Deák Csenge és Gazsó Márta, Hajgató Terézia, Kala Bence, Kusnyár Eveline, Nagy Dániel, Takács Anett, Tóth Lea, illetve Závorszky-Simon Márton képeivel találkozhatnak a látogatók.

Kusnyár Evelin csütörtöktől látható Egy pillanat alatt című kamarakiállítása a mindennapi cselekedetek mögötti boldog pillanatokat örökíti meg gyermeki szemszögből nézve. A művész gyermekeinek hétköznapjait és saját gyermekkorának emlékeit fűzi össze, amelynek szimbolikáját egy rendszeresen feltűnő nyúl alakjával jeleníti meg. A festményein megjelenő alakok részletgazdag elemeit homogén színfelületekkel variálja, miközben különféle tárgyak, hímzések és személyes gyermekrajzok elemei is gyakran visszaköszönnek a vásznon.

A kiállított projekt augusztus 14-ig látogatható a HAB-ban.

Kiemelt kép: Kusnyár Evelin (Fotó: bygodot.hu)