Csütörtökön online kiadással jelentkezik a Magyar Színházi Társaság Jó kérdés elnevezésű beszélgetés-sorozata Korlátozások közt címmel. A meghívottak ezúttal a szakmát és a nézőket is egyaránt foglalkoztató kérdéseket boncolgatják majd, amelyek a kényszerszünet utáni időszakot érintik: Hogyan indul újra a színházakban a munka? Mi lesz a félbemaradt évaddal? A megszakadt próbafolyamatok, ki nem játszott bérletek, elmaradt bemutatók hogyan érintik a következő évadot? Mikor kerülhet sor az első premierekre? Hogyan lehetséges távolságot tartani a színpadon és a nézőtéren? Le kell-e emiatt csökkenten a befogadóképességet? Érdemes lesz így is játszani?

Seres Gerda meghívott vendége lesz a szokott időben 17 órától – ezúttal az online térben, azaz a Jó kérdés Facebook oldalán – Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója és Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója.

Kiemelt kép: Béres Attila (Fotó: Juhász Éva), Máté Gábor (Fotó: Éder Vera) és Nemcsák Károly (Fotó: Nemcsák Károly Facebook oldala)