Csőre Gábor és Ember Márk is elhagyja a Vígszínházat, mindketten a Tháliához szerződnek.

A Jászai Mari-díjas Csőre Gábor huszonhárom év után hagyja ott a Vígszínházat, ahova diploma után, 1997-ben szerződött le, miután főiskolai gyakorlatát is a teátrumban töltötte. Számos remek előadásban játszott többek között a A dzsungel könyvében (1996), a Háború és békében (1996), A padlásban (1999) és A három testőrben (2005). Munkásságát Ruttkai Éva-emlékgyűrűvel (2002) és Hegedűs Gyula-emlékgyűrűvel (2004) jutalmazta a teátrum.

Az elmúlt évadokban azonban Csőre nem próbált már új szerepeket, eddigi előadásai pedig vagy lekerültek a repertoárról, vagy átvették a szerepeit, míg az idei évadra már csak két előadása – Toldi, Játék a kastélyban – maradt műsoron. „Amikor a Vígszínházban három főszerepem volt egymás után, tönkrementem anyagilag. Lehet, hogy hülyén hangzik, de a három főszerepből nem tudtam eltartani a feleségem, a két gyerekem, fenntartani a házat, a két autót. Mert ahhoz kellett a szinkron, a reklámok, a forgatás.” – nyilatkozta a színművész a kultura.hu-nak. Az interjúban azt is elmondta, hogy döntésének nincsen köze a Vígszínházban történtekhez: „Már tavaly év végén meghoztam a döntést, ennek semmi köze a Vígszínházzal kapcsolatban nyilvánosságra került történetekhez, az igazgatóváltáshoz. A szakszervezet vezetőjeként benne voltam a pályázatokról döntő szakmai bizottságban, ez eleve különös helyzetet teremtett, mégsem ez az oka a döntésemnek. Kihívásokat, izgalmas feladatokat remélek a Tháliában.”

Ember Márk (hasonlóan, mint kollégája) az egyetemi gyakorlatát is már a Vígszínházban töltötte, majd a diploma megszerzése után 2017-ben szerződött a színházhoz. Ő játssza az idősebbik Pásztort a nagy sikerű A pál utcai fiúk című musicalben, ő Rádiós A padlásban és Tom Buchanan A nagy Gatsbyben. A fiatal színművész ma reggel a hivatalos Facebook oldalán írt az átszerződéséről, amiben ő is kiemelte, hogy döntésének nincsen köze a Vígszínház körül kialakult botrányokhoz, illetve, hogy szerepeit továbbra is megtartja a teátrumban, amennyiben azok egyeztethetők lesznek a Tháliás előadásaival.

Csőre Gábor az idei évadban már be is mutatkozott a Thália közönségének, ugyanis szerepet kapott a Legszebb férfikor című előadásban, míg Ember Márk a következő évadban fog először a teátrum színpadán játszani.

Kiemelt kép: Csőre Gábor és Ember Márk (Fotó: Vígszínház)