Vecsei H. Miklós új projektbe kezdett, amihez ezúttal a közönség segítségére is szüksége van. A színész ezúttal Csoóri Sándor életművét szeretné színpadra állítani koncertszínházi stílusban.

A kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres József Attila-díjas magyar költő munkásságában tavaly, a karantén ideje alatt mélyült el a fiatal színművész, aki a 2020/21-es évadban rendezői szerepben is bemutatkozhatott a közönség előtt. „Azt gondolom, hogy az az erő, az a mágia, személyesség és metsző őszinteség, ami az ő esszéiből, verseiből árad igazi hiánycikk, vagy inkább értékrés az életünkben.” – nyilatkozta Vecsei H. Miklós az előadás kapcsán, aki az elmúlt évek alatt olyan magyar költők életével és munkásságával foglalkozott már, mint József Attila, Arany János vagy Pilinszky János. A készülő előadás egyedi formában igyekszik feldolgozni Csoóri életművét: a darab a koncert, a színház és a vetített-vizuál hármasával igyekszik majd lenyűgözni a nézőket. A projektben rendezői konzulensként részt vesz Berecz István és ifj. Vidnyánszky Attila is. A vizuális látványért pedig Pater Sparrow felel, aki többek között A nagy Gatsby-n és az Iván, a retteneten dolgozott együtt a Sztalker Csoport alkotópárosával.

Ahhoz azonban, hogy a színdarab teljes egészében el tudjon készülni a közönség segítségére is szükség van. A stúdiófelvétel és díszlet finanszírozására gyűjtést indított a POKET közösség, melynek keretén belül az előadás hanganyagának lemezét lehet megvásárolni. A 24 dalt tartalmazó lemez május végére készül majd el, melyben közreműködik többek között Kiss Flóra, Mihalik Ábel és Novai Gábor. Jelenleg a kitűzött cél 30%-a teljesült már közel 80 támogató adományának köszönhetően. A gyűjtés még 39 napig tart az Adjuk össze weboldalán.

Kiemelt kép: Vecsei H. Miklós, illetve Csoóri Sándor (Fotó: Index)