2019. november 8-án, 19 órai kezdettel az Újpesti Rendezvénytér ad otthont a soron következő Cseh Tamás emlékestnek, amely a Csönded vagyok címet viseli.

Cseh Tamás, Magyarország XX. századi krónikása 2009-ben hunyt el, az elmúlt 10 évben több emlékesten is tisztelegtek a zeneszerző-énekes munkássága előtt. Ezek közül az egyik legjelentősebb a 2012-ben bemutatott „Születtem Magyarországon” című koncert volt, ahol Hrutka Róbert hangszerelésével, neves színművészek előadásában hangzottak el a Bereményi Géza, Másik János, Novák János és Cseh Tamás által megírt dalok. Az alkotók a mostani gálával a Cseh Tamás életmű legfontosabb dalait szeretnék visszahozni a közönségnek egy újragondolt műsorral és új fellépőkkel kiegészülve.

A produkció zenei vezetője, a dalok hangszerelője: Hrutka Róbert. Az ikonikus dalokat most Für Anikó, Nagy-Kálózy Eszter, Tompos Kátya, Udvaros Dorottya, Kálloy Molnár Péter, Nagy Dániel Viktor, Rudolf Péter és Hrutka Róbert adják elő. A zenekar tagjai: Hrutka Róbert (gitár), Fehérvári Attila (basszusgitár), Galambos Zoltán (billentyűs hangszerek), Kalmus Felicián (cselló) és Markó Ádám (dobok).

Cseh Tamás (Fotó: elteonline.hu)

Kiemelt kép: A koncert résztvevői (Fotó: jegy.hu)