Július 23-án Taliándörögdön mutatják be a Művészetek Völgye első saját előadását, a Patricia Highsmith regénye alapján készült A tehetséges Mr. Ripley -t, amely egyben magyarországi ősbemutató is lesz.

A Művészetek Völgye szervezői évek óta szerettek volna egy saját színházi előadást létrehozni, ez a mostani, 30. jubileumi esztendőben valósul majd meg. „Nem egy könnyű előadás, komoly mélységei és magasságai vannak, összetett, tömör, de mégis szórakoztató, a színészeknek remek lehetőség, hogy tudásuk legjavát megmutassák. A darab izgalmas, pörgős, összetett, olyan, mint a Völgy. A rendező személye sem volt kérdés, első rendezésénél mindenképp olyan emberrel szeretünk volna dolgozni, aki ugyan már rendezett, de még keveset, ismeri a Völgyet, tud azonosulni vele, fiatalos és energikus és mindezek mellett tehetséges. Így lett Csiby Gergő a Völgy rendezője idén.” – mondta el Ernhaft Attila, a Művészetek Völgye fesztivált ügyvezető igazgatója.

A történet főhőse a címbéli Tom Ripley, a kisstílű szélhámos, akinek egy szép napon az ölébe hullik a szerencse. Egy gazdag hajógyáros megbízza, hogy hozza haza Olaszországból léhűtő fiát, hogy az átvegye az üzletet. Tom csakhamar egy gazdag olasz üdülőhelyen találja magát, tekintélyes apanázzsal a zsebében, és nekilát a feladat elvégzésének. Megkörnyékezi Dickie-t, és hamarosan csakugyan a kegyeibe férkőzik. Egy új világ tárul föl előtte: olyan új életminőség, amely csak keveseknek adatik meg. A fiú úgy dönt, megszerzi magának a kiváltságokkal teli életet, és ezért képes lesz a végletekig elmenni.

Pillanatkép A tehetséges Mr. Ripley olvasópróbájáról (fotó: Juhász Éva)

Az előadást Csiby Gergely álmodja színre, a zenét Ember Márk szerezte, a díszleteket Márkus Sándor tervezte. A főszereplőt Szántó Balázs alakítja, mellette Gazdag Tibor, Ruzsik Kata, Jerger Balázs, Király Dániel, Bajor Lili, Dino Benjamin és Katona Péter Dániel lép majd színpadra.

Kiemelt kép: Szántó Balázs A tehetséges Mr. Ripley olvasópróbáján (fotó: Juhász Éva)