Annak ellenére, hogy a székesfehérvári Vörösmarty Színház épületében a leghidegebb hónapokban nem tartanak előadásokat, mégis új bemutatóra készül a teátrum társulata: Cserhalmi György rendezi a Tizenkét dühös embert a Városháza Dísztermében.

Az olvasópróbát megelőző sajtótájékoztatón részt vett Dr. Cser-Palkovics András, a város polgármestere és Dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója mellett a Cserhalmi György, Kossuth- és Balázs Béla-díjas érdemes művész, a Nemzet Színésze is, aki így fogalmaz: „Az, hogy a Városháza átadja nekünk a szakrális terét, nekünk is azt jelenti, hogy egy szakrális térben fogunk dolgozni, és szerintem minden kulturális esemény szakrális esemény is egyúttal, ami nem egy ideológiai befolyásoltságot jelent, hanem egyszerűen így érzem, amióta ezt a szakmát csinálom. Az, hogy kaptunk egy esélyt arra, hogy egy egészen más Tizenkét dühös embert csináljunk, egy nagyon fura kihívás mindnyájunknak, és itt tényleg mindenki segítségére kiélezett igényem van, és lesz” – utalt vissza a hét évvel ezelőtt játszott előadásra.

Az esküdtek szerepében Andrássy Máté, Végh-Szirmai Irén, Sághy Tamás, Závodszky Noémi, Kricsák Kamill, Varga Gabriella, Ballér Bianka, Kuna Károly, Egyed Attila, Juhász Illés, Varga Lili és Kerkay Rita lesz látható. A bemutatóra február 25-én kerül sor.

Kiemelt kép: Cserhalmii György (Fotó: Kallos Bea)