Megkezdődött Fésős András (Balra a nap nyugszik) rendező-forgatókönyvíró új projektjének a forgatása. A Kelj fel és járj a nemzeti Filmintézet támogatásával valósulhat meg, és harminc napon keresztül zajlanak a munkálatok olyan budapesti helyszíneken, amiket ritkán látni a mozikban, mint a Népsziget, a csepeli hajókikötő vagy éppen a Magyar Rádió régi belvárosi épülete. 

A Kelj fel és járj főszereplője egy fiától teljesen eltávolodott tűzoltó, Félix Sándor, aki drámai események sorozatán át igyekszik újra közel kerülni a gyermekéhez, Kristófhoz. A tűzoltó lényegében védőangyalává válik azoknak, akik öngyilkosok akarnak lenni, segítségnyújtásáért azonban nem mindenki lelkesedik, többek között a fia sem, aki zugvideókat készít a reménytelen emberekről. A főhőst Bogdan Dumitrache (Spirál) alakítja, míg a fiút Börcsök Oliver (Hét kis véletlen) formálja meg. 

Rajtuk kívül feltűnik még a filmben Schneider Zoltán (A Viszkis), Keszég László (Balra a nap nyugszik), Hegedűs D. Géza (A hentes, a kurva és a félszemű), Keresztes Tamás (Kincsem), Horváth Zorka (Külön falka), Kovács Lajos (Woyzeck, Kontroll), és Cserhalmi György (Az ötödik pecsét) is, aki egy a főhős szempontjából fontos figurát alakít. A forgatókönyvet Fésős András Maruszki Balázzsal (Együtt kezdtük) közösen írta, az operatőr Szatmári Péter (Kincsem, Toxikoma, A Viszkis), a látványtervezésért Hujber Balázs (Liza, a rókatündér, Aranyélet, A Viszkis) felel, a jelmezek Szűcs Edit (Saul fia) munkáját dicsérik, a vezető producer pedig Hutlassa Barnabás (Curtiz, A Viszkis, Kincsem).

Kiemelt kép: Cserhalmi György a Kelj fel és járj forgatásán (Fotó: Galgóczi Németh Kristóf)