Novemberben tartja huszonharmadik kötetének bemutatóeseményét a Sztalker Csoport által életre hívott olvasásnépszerűsítő kezdeményezés, a POKET. Az okostelefonméretű olvasnivalót kínáló sorozatban olyan műveket vehetünk kézbe mint Az őz (Szabó Magda), A nagy Gatsby (F. Scott Fitzgerald), A Pál utcai fiúk (Molnár Ferenc) vagy például a Rémségek cirkusza (Darren Shan). A könyvautomaták kínálata novemberben egy újabb kötettel, méghozzá Sánta Ferenc Az ötödik pecsét című regényével bővül.

A történet 1944-ben, a nyilas terror idején játszódik, főhőse pedig négy kisember, akik estéről estére egy kocsmában beszélgetnek az élet nagy kérdéseiről, erkölcsről, lelkiismeretről. „A könyv megfordítja a mindennapi históriát: ezek az emberek, amikor komolyan, őszintén végiggondolják a sors kínálta lehetőséget – embertelenség árán menekülni az embertelen pokolból –, elbuknak, de amikor maga az élet állítja eléjük a nagy kérdést, egytől egyig az emberi tisztaság és bátorság hőseivé magasodnak” – írják a regény ismertetőjében.

Az ötödik pecsét nagykövete a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas színművész, Cserhalmi György lesz. Az új POKET könyvbemutatójára november 16-án, szombaton 18 órától kerül sor a Bárka Színházban, ahol levetíik a regényből készült, 1976-os azonos című filmet Őze Lajossal, Latinovits Zoltánnal, Márkus Lászlóval, Bencze Ferenccel és Horváth Sándorral a főszerepben. A beszélgetés moderátora a POKET ötletgazdája, Vecsei H. Miklós lesz. A részvétel díjköteles, a 2000 Forintos belépő pedig tartalmazza a legújabb zsebkönyvet. Jegyet a https://poketonline.hu/esemenyek oldalon tudtok váltani az eseményre.

A POKET zsebkönyvsorozat eddig megjelent kötetei:

Molnár Ferenc – A Pál utcai fiúk
Lewis Carroll – Alice Csodaországban
Esterházy Péter – És mesélni kezdtem…
Karinthy Frigyes – Utazás a koponyám körül
Szerb Antal – Utas és Holdvilág
Virginia Woolf – Orlando
Csáth Géza – Egy elmebeteg nő naplója
Krúdy Gyula – Ady Endre éjszakái
Bohumil Hrabal – Gyöngéd barbárok
Antoine de Saint-Exupéry – A kis herceg
Hajnóczy Péter – A halál kilovagolt Perzsiából
Kira Poutanen – A csodálatos tenger
Rejtő Jenő – A tizennégy karátos autó
Rejtő Jenő – Csontbrigád
Háy János – Sztreccs
Viktor Pelevin – Kristályvilág
Szabó Magda – Az őz
Piotr ​Szewc – Pusztulás
Darren Shan – Rémségek Cirkusza
Weöres Sándor – Teljesség felé
Murakami Haruki – Miről beszélek, amikor a futásról beszélek?
+ Versantológia – A szarvassá változott fiú kiáltozása a titkok kapujából

Kiemelt kép: Cserhalmi György (fotó: Szabó Adrienn)