Október 25-én új, havi rendszerességgel jelentkező beszélgetéssorozatot indított útjára a Pinceszínház Trezor címmel. Szarka János eddig olyan művészeket látott vendégül, mint Alföldi Róbert, Hernádi Judit, Haumann Péter vagy Nagy Ervin. A pódiumbeszélgetés áprilisi vendége Cserhalmi György lesz.

Cserhalmi György 1948-ban született, Cserhalmi Gyula és Varga Magda operaénekes gyermekeként. 1971-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Békés András osztályában. A diploma megszerzését követően játszott a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban, a Veszprémi Petőfi Színházban, a Nemzeti Színházban, a Magyar Filmgyártó Vállalatnál. Az 1983-ban induló Katona József Színház egyik alapítója, 1989-ig színésze is volt. A ’90-es években a Labdatér Teátrum művészeti vezetőjeként, valamint az Új Színház, később pedig a Radnóti Miklós Színház tagjaként dolgozott. 2007-ben Zalaegerszegen rendezőként is bemutatkozott, Arthur Miller Pillantás a hídról című művét vitte színre. 2010 és 2018 között a székesfehérvári Vörösmarty Színházban játszott.

Cserhalmi Györgyöt – akivel tavaly mi is készítettünk interjút – sajnos az elmúlt években keveset láthattuk színpadon, azonban április 28-án, csütörtök este a Pinceszínházban találkozhatnak vele újból a nézők. 

Kiemelt kép: Cserhalmi György (Fotó: Szabó Adrienn)