Ma ünnepli 70. születésnapját Csepregi Éva énekesnő, színésznő.

Csepregi Éva 1953. október 22-én született Budapesten. Általános iskolai évei alatt már elkezdte zenei tanulmányait, zongorázni és hegedülni is tanult, később a Magyar Rádió gyermekkórusában is énekelt. Fiatal éveitől képezte a hangját, Hoffmann Ödön is a tanára volt.

1972-ben robbant be a köztudatba, amikor a Kócbabák nevű trió tagjaként lépett fel a Ki mit tud? tehetségkutatón, majd a következő évben csatlakoztak az akkor éppen átformálódó Neoton együtteshez. Így lett a későbbi Neoton Família oszlopos tagja Csepregi, mely a magyar könnyűzenei élet egyik alappillére volt a 70-es és 80-as években. Az együttessel Magyarország határain kívülre is eljutottak, Japántól Dél-Amerikáig számos helyen koncerteztek és több angol nyelvű albumuk is megjelent. 1990-ben végül kettészakadt az együttes, Csepregi pedig Végvári Ádámmal és Baracs Jánossal Éva-Neoton néven folytatták tovább.

(Forrás: HUNGAROTONMUSIC hivatalos YouTube csatornája)

1985-től kezdett el együtt dolgozni a skót származású Bob Heatlie-vel, akivel közös munkája meghatározta a későbbi szólókarrierjét. 1995-ben csatlakozott a Ruttkai Éva Színházhoz, aminek közel öt évig volt tagja, de kiválása után sem köszönt el teljesen a teátrumi élettől, ugyanis a Budapesti Operettszínház bemutatta a Szép nyári nap című darabot 2009-ben, ami a Neoton Família legnépszerűbb dalaira íródott. Csepregi is szerepet kapott a műben és játszotta is azt 2016-ig.

Az elmúlt 50 év zenei munkásságáért 2023-ban megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést. A mai napig koncertezik, 2024. január 6-án egy életműkoncert keretein belül ünnepli pályájának sikereit a Budapest Arénában.

Kiemelt kép: Csepregi Éva (Forrás: index.hu)