Ma ünnepli 55. születésnapját Csengeri Attila musical- és operett színész.

1967. október 18-án született Budapesten, itt is nőtt fel Zuglóban és már gyerekként ismerkedni kezdett a zenével. A középiskola elvégzése után egyik alapítótagja volt a Géniusz együttesnek. 1989-től a Színház- és Filmművészeti Főiskola diákja volt operett-musical szakon, az első év végén kapott felkérést a Rock Színházba, ahol Várkonyi Mátyás Oscar Wilde Dorian Gray arcképe című regényéből írt musical címszerepét alakíthatta. 1993-ban diplomázott, majd további két évig volt tagja a színháznak, ami után Stuttgartba vendégszerepelt másfél éven át. Hazatérte óta szabadúszóként dolgozik.

1999-ben a Jézus Krisztus szupersztárban játszotta a főszerepet Pécsett és az itteni nemzeti színházban volt Tony a West Side Storyban és René a Luxemburg grófjában, de számos magyar teátrumban és szerepben láthatták a nézők az elmúlt évek során, rendszeresen játszott a Pesti Művészszínházban, a Budaörsi Játékszínben és a Magyar Színházban is, ahol Georg von Trapp kapitány bőrébe bújt A muzsika hangja című darabban. Az Operaház fantomjának címszerepét a mai napig játssza a Madách Színházban. 2003-ban mutatták be a Papp László Arénában Bizet Carmen operájának átdolgozott változatát, ahol Horgas Eszter és Al Di Meola mellett Don José szerepét énekelte hatalmas közönség előtt.

2002-ben ítélték neki a Pécsi Nemzeti Színház Nívódíját, rá egy évre pedig megkapta az eMeRTon-díjat Az év musicalénekese kategóriában.

Kiemelt kép: Csengeri Attila (Forrás: origo-art.com)