Augusztus 13-án pénteken és 14-én  szombaton 20 óra 30 perces kezdettel lesz látható Szentendrén, a MűvészetMalomban Fabacsovics Lili és Szokol Judit első közös művének ősbemutatója, a Csend-etűdök.

A Csend-etűdök öt párhuzamos történeten keresztül foglalkozik napjaink egyik legaktuálisabb témájával, az elmagányosodás jelenségével. Adott egy egyetemista lány, aki vágyai netovábbját éli, mégsem boldog, egy huszonéves zenész, aki nem mer tenni az álmaiért, egy vlogger, aki közösséget szeretne építeni, de nem találja a megfelelő eszközöket, egy nagymama, aki a családjával csak online találkozik és egy negyvenes férfi, aki talán már nem is ebben a világban él… Öt alak, akikkel már mind találkozhattunk valahol – vagy akikben akár magunkra ismerhetünk.

A történetek szereplőit Nyakó Júlia, Jeney Luca Viktória, Dékány Barnabás, Hajduk Károly, Lelkes Botond és Milovits Hanna keltik életre. A látványért Jeli Sára Luca felel, a zenét Matisz Flóra Lili és Lovász Ákos szerezte, a darab dramaturgja Fabacsovics Lili, rendezője Szokol Judit.

Kiemelt kép: Hajduk Károly, Nyakó Júlia a Csend-etűdök próbáján (fotó: Emődy Botond)