Nem sokkal azután, hogy megtartották a Black Comedy nagyszínpados premierjét Székesfehérváron, máris két újabb bemutatóra kezdett felkészülni a társulat. Két nem is akármilyen előadásra, ugyanis egyik sem a szokott formájában adaptálja a jól ismert műveket. Bagó Bertalan rendezésében az 1990-es évek Magyarországára helyezik A vágy villamosát, Lendvai Zoltán irányításával pedig a 80 nap alatt a Föld körül „csehszlovák” átdolgozását állítják színpadra.

Jules Verne klasszikusából Pavel Kohout cseh-osztrák költő és drámaíró készítette el még 1962-ben a sajátos, Menzel filmjeiből jól ismert cseh humorral átszőtt színpadi változatot. A stílus más, a történet viszont a klasszikus: Phileas Fogg fogadást köt, miszerint képes lesz nyolcvan nap alatt körbeutazni a Földet. Célja elérésében semmi sem tántoríthatja el, semmilyen természeti akadály vagy lekésett hajó, de még a nyomába szegődő rendőrfelügyelő sem.

A 80 nap alatt a Föld körül olvasópróbája (fotó: Vörösmarty Színház)

A 80 nap alatt a Föld körül bemutatója február 23-án lesz a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. A nagyszínpados produkció főszerepeiben, Foggot és hű segítőjét, Paspartout-t alakítva Egyed Attilát és Krisztik Csabát láthatjuk. Auda indiai hercegnőt Ballér Bianka, Fix-et, a rendőrfelügyelőt Kuna Károly játssza. Mellettük színpadra lép, változatos szerepekben, mások mellett Lábodi Ádám, Kovács Tamás és Keller János is.

Szereplők: Egyed Attila (Phileas Fogg), Krisztik Csaba (Paspartout), Kuna Károly (Fix), Ballér Bianka (Auda), Lábodi Ádám, Kelemen István, Keller János, Kovács Tamás, Kozáry Ferenc, Rovó Tamás, Hajdu PÉter eh., Berencsy Martin mv., Babinchak Atanáz mv.
Alkotók: Túri Erzsébet (díszlet- és jelmeztervező), Gyöngyösi Tamás (színpadi mozgás), Döme Zsolt (zeneszerző), Réti Anikó (korrepetítor), Végh-Szirmai Irén (ügyelő), Weil Szilvia (súgó), Németh Mariann, Kiss-Szemán Éva (fordító), Lendvai Zoltán (dramaturg és rendező)
Bemutató: 2019. február 23., Vörösmarty Színház (Nagyszínpad)

Kiemelt kép: A 80 nap alatt a Föld körül imázsfotója (fotó: Vörösmarty Színház)