Április 6-án, 21 órai kezdettel lesz látható az M5 műsorán a Három nővér. A Debreceni Csokonai Színház Csehov-előadását Ilja Bocsarnikovsz rendezte.

„Moszkvába… Moszkvába… Moszkvába…” – A darabban mindenki boldogtalan, és minden egyes szereplő a boldogságról álmodozik. Moszkváról, mely oly közel van, és a szerelemről, amelyet mindenki szeretne megérinteni. Egy valaki van, aki nem álmodozik: Natasa. Ő valós problémákon gondolkodik: család, ház, állás és társadalmi rang. A szenvedő, hat nyelvet tudó emberek „régi életének” már vége. Senkinek nincs erre szüksége. Szerelem? Ha nem tesz boldoggá, nincs rá szükség. Ki tesz jót nekünk? A nővérek, akik a lélekkel törődnek, de nem tesznek semmit, vagy Natasa, akit csak a „földi dolgok” és a családja boldogulása érdekel? Egyik sem és mindenki. Három bájos hölgy, akik belehalnak a kizökkent idejű életükbe…

A három nővért Sárközi-Nagy Ilona (Mása), Szakács Hajnalka (Irina) és Varga Klári (Olga) kelti életre, mellettük feltűnik a színen többek között Kiss Gergely Máté (Versinyin), Bakota Árpád (Csebutikin), Kovács András (Fedotyik), Mercs János (Szoljonij), Mészáros Tibor (Kuligin), Rózsa László (Tuzenbach) és Újhelyi Kinga (Natalja Ivanovna). A drámát Kozma András fordította, az előadás díszletét és jelmezeit Marfa Gudkova tervezte, a rendező Ilja Bocsarnikovsz.

Kiemelt kép: Sárközi-Nagy Ilona, Varga Klári és Szakács Hajnalka a Három nővér című előadásban (fotó: Csokonai Színház)