A KŐFESZT harmadik napja is mozgalmasan telt, a látogatók már szinte teljesen belakták és birtokba vették a Káli-medencét. A kissé hűvösebb időjárás még népszerűbbé tette a kézműves foglalkozásokat és a kirakodóvásárt, a strandolás helyett is az alkotást választotta a nagyszámú közönség.

Navratil Andrea és zenekara (fotó: Steindl Gabriella)

Navratil Andrea nélkül nincs KŐFESZT, az énekesnő a fesztivál állandó résztvevője. A Folklub keretében a Nyírettyű zenekarral Moldva térség énekeiből hoztak ízelítőt a Botond Pajtába.

Jó ebédhez szól a nóta (fotó: Steindl Gabriella)

A kékkúti Kőkút Kert Vendéglőben jó ebédhez szólt a nóta az Erdőfű zenekarnak köszönhetően, amelyre Farkas Zoltán és Tóth Ildikó ropta,  majd a gyerekelőadások után kezdődtek a koncertek.

A Vodku és fiai a KŐFESZT-en (fotó: Steindl Gabriella)

Vers, folk és egy kis blues szerepelt a Zsongom együttes felvezetésében, a hangulatot pedig a Vodku fiai zenekar fokozta tovább. Ők Cseh Tamás 80. születésnapjára emlékeztek, az egykori legendás énekes emlékére teljesen megtelt a Mozi udvara. A napot a Blues MD és a szintén zenei legenda Tátrai Tibor koronázta meg, akik egy vérbeli blues és rock élménnyel ajándékozták meg a közönséget.

Blues MD és Tátrai Tibor koncert a KŐFESZT-en (fotó: Steindl Gabriella)

Az estét a már szokásos, és legjobban várt, hajnalig tartó táncház zárta.

Részletes program a KŐFESZT honlapján.

A KŐFESZT ingyenes rendezvénysorozatot a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program, a Kőkút Kert Vendéglő és az NKA Kárpát-medencei Kultúrpajta és Tündérkert Hálózat, és a Rádió 88 támogatja.

Kiemelt kép: Tátrai Tibor a KŐFESZT-en (fotó: Steindl Gabriella)