Február 11-én a Trafóban mutatják be a Jónás Vera Experiment és a Soharóza kísérleti kórus Back-Pack című előadását. A rendhagyó koncerten örökölt tulajdonságaink, felvett mintáink, családi hagyományaink és berögződéseink kerülnek a fókuszba.

Jónás Vera, Halas Dóra és a Soharóza énekesei hosszú hónapokon keresztül vizsgálták családi örökségüket, rengeteg kutatómunkával és fókuszált beszélgetéssel, sokszor családtagjaik bevonásával is. A legfontosabb tapasztalatokat közösségi zeneszerzési módszerekkel formába öntve született meg új előadásuk zenei anyaga és narratívája, amely a Back-Pack, azaz hátizsák címet kapta. A csapat egészen apró részletekig elemzi a velünk született, folyamatos változásban lévő, de soha le nem tehető hátizsákunk tartalmát. A közös munka eredménye egy néha megrendítően őszinte és szívbe markoló, de végig mély szeretetből építkező koncert, melynek során bizonyára a nézőkben is előbukkannak majd emlékeik.

A darabot eredetileg 2020 márciusában mutatták volna be, de a koronavírus-járvány kitörése miatt akkor nem került színpadra a produkció. A két együttes azonban rendületlenül dolgozott az elmúlt három évben is, így az előadás is még érettebb, mélyebb, letisztultabb formában kerül színpadra, öttagú együttesre és 24 tagú kórusra hangszerelve. A produkció látványvilágát Mészáros Dominika, a fényeket Kovács Ákos tervezte, a vizuális mutatványokért Herpai Máté a felelős, a koreográfia a lengyel Johanna Jaworska-Maciaszek munkáját dicséri. A Back-Pack koncertelőadás összesen két alkalommal (február 11-én és 12-én) lesz látható a Trafóban.

Kiemelt kép: A Back-Pack előadás alkotócsapata (Fotó: Jónás Vera)