A Szépművészeti Múzeum kiemelt figyelmet fordít a családokra a nyár folyamán. Mondanunk sem kell, hogy a napokban esedékes kánikulában a Múzeum klimatizált termeit igazi menedékként is használhatjuk a hőség elől. A Szépművészetiben továbbá családi társasjátékok és a múzeum önálló felfedezését segítő további szolgáltatások is várják az érdeklődőket, amelyekkel még emlékezetesebbé tehető a közösen eltöltött idő.

A közös múzeum látogatás nem csak kellemes kikapcsolódás, de pénztárcabarát élmény is. A 6–26 éves korosztály minden kiállításra 50%-os kedvezménnyel válthat belépőt, a családi kedvezmény pedig azt is lehetővé teszi, hogy a legalább két, 18 év alatti gyereket kísérő egy, de legfeljebb két felnőtt ugyanebben a kedvezményben részesüljön.

Még nagyobb kedvezmény várja a családokat minden hónap harmadik szombatján, amikor a 6–26 éves korosztály és a 18 évesnél fiatalabbakat kísérő egy vagy két felnőtt is ingyen látogathatja a múzeum állandó kiállításait. A Szépművészeti emellett kiemelten támogatja a nagycsaládokat és azokat a családokat is, amelyekben a szülő egyedül neveli gyermekét, vagy gyermekeit.

Az állandó kiállítások nyitvatartási idejében kölcsönözhető családi társasjáték is, vagyis a bőrönd, amely a múzeum kiállítási tárgyai között barangolva megoldható feladatok segítségével hozza közelebb a résztvevőkhöz a művészetet. A játék jelenleg három témában érhető el: Kis múzeumi állathatározoo, A kobold nyomában és Egyiptomi kaland

Kiemelt kép: Kobold bőrönd játék (Forrás: Szépművészeti Múzeum oldala)