Archív fotókiállítást rendeznek a Margitszigeti Színház udvarán álló Víztoronyban a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából. A városkép jelentőségű Víztorony idén 110 éves. Az igazi turisztikai látványosság szeptember 11-én, szombaton központi helyszíne lesz a Budapesten megrendezésre kerülő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus családi napjának. Aznap este a margitszigeti nagyszínpadon az idei év legnagyobb, szimfonikusokkal kísért Caramel koncertjét élvezheti a közönség.

2021-ben Ferenc pápa meghirdette Szent József és a családok évét, így az idei Ars Sacra Fesztiválon is hangsúlyos szerepet kapnak a családi programok. A Margitszigeti Színház pedig több mint partnere az eseménynek, hiszen az 1938-as budapesti kongresszus öt napját archív fotókban összefoglaló kiállítást rendez a kongresszus alkalmából. A víztorony galéria fotókiállítása mellett az Ars Sacra Alapítványa, mint rendező, a torony körül mutatja majd be a hazai szent kutakat és forrásokat is annak a gondolatnak a jegyében, hogy minden természetfeletti a természetesre épül, és az emberi gondoskodás által válik csodává.

A Margitszigeti Színház nemzetközi és hazai kiválóságok fellépéseivel gazdagított 2021-es szezonját idáig már több mint százezer vendég látogatta meg. A színházi előadások, koncertek mellett a Víztoronyban megrendezett különböző művészeti kiállításokat is megcsodálhatták a fővárosi szigetre érkezők: elsőként a Felszabtér Rajziskola kroki válogatását, majd augusztus végéig a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem idén diplomázó BA fotográfus hallgatóinak összeállítását láthatták az érdeklődők.

Kiemelt kép: A családi nap plakátja (Forrás:Szaléziák.HU)