Csúcsot döntött a hazai kulturális élet egyik legfontosabb eseményeként számon tartott XLI. Nyári Tárlatra beadott alkotások száma: csaknem ezer pályamű érkezett a szervezőkhöz. A járványhelyzet miatt a május második felében nyíló impozáns tárlatot a REÖK online formában rendezi meg.

Minden eddiginél több, csaknem 600 művész alkotása méreti meg magát az idei seregszemlén, így a négytagú szakmai zsűrinek nem lesz könnyű dolga. Az idei tárlat végleges anyaga között láthatók lesznek Kossuth-és Munkácsy-díjas meghívott művészek alkotásai, így mások mellett Aknay János, Szüts Miklós, Nagy Gábor, Váli Dezső és Vojnich Erzsébet, a szegediek közül pedig Sejben Lajos, Henn László András és Popovics Lőrinc műveiben is gyönyörködhet a közönség.

Nem először rendez virtuális tárlatot a REÖK, hiszen a járványügyi helyzet miatt a 2020-as Táblaképfestészeti Biennálé alkotásai is az online térben voltak megtekinthetők, melyre csaknem húsz országból érkeztek „látogatók”. A szervezők bíznak abban, hogy a XLI. Nyári Tárlat is hasonló közönségsikert arat majd a május második felében tartandó megnyitót követően.

REÖK Palota (Fotó: REÖK)