A zeneszerző és zongorista Oláh Krisztián a magyar jazzélet meghatározó alakja. Quartetjével közösségi finanszírozási kampányt indított, amelynek az a célja, hogy a legújabb, Crescendo című albumuk vinyl kiadását megvalósítsák. A kvartett a befolyt összegből dupla bakelit formában, Crescendo: Remastered címen adja ki a lemezt, amelyen olyan trackkel is találkozhatnak a hallgatók, amely sem CD-n, sem online formában nem volt még hallható előtte. Az album vélhetően karácsony körül jelenik meg, mintegy különleges ajándékként a hallgatók számára.

Az Oláh Krisztián Quartet ez év márciusában hozta ki a Crescendo című albumát, amelyet a Magyar Zene Háza színpadán mutattak be. Az album megjelenése után Oláh Krisztián egy videósorozatot indított Crescendo InSight címmel, amelynek részeiben a lemez kompozícióit elemezte a közönség számára.

A zeneszerző-zongoraművész a hallgatóság javaslatára tűzte ki célul a lemez vinyl formátumban történő kiadását. A bakelit költséges dolog, ezért indították a crowdfunding kampányt, így a hallgatók is közvetlen szereplői lehetnek a vinyl megszületésének. A hivatalos kampányindítóra október elején került sor a Budapest Jazz Clubban a BJC Big Banddel közös koncerten. A támogatók előrendelhetik az lemezt, beszerezhetik a kvartett korábbi albumait, illetve zártkörű zenehallgatásra is lehet jelentkezni a négy zenésszel, amelyet egy kötetlen beszélgetés követ. A legbőkezűbb támogatók jegyet kapnak az Oláh Krisztián Quartet különleges november 20-i VIP stúdiókoncertjére. A kampány alakulását folyamatosan nyomon követhetik a hallgatók a művész közösségi csatornáin.

Kiemelt kép: Oláh Krisztián (Fotó: Gádoros Márk)