“A műgyűjtő jobban hallja, mit súg Isten szíve” – Collectors’ Pop Art címmel nyílik kiállítás a Bodó Galéria és Aukciósházban március 16-án, a tárlat április 6-ig látogatható.

A Bodó Galéria és Aukciósház másodjára működik együtt a Műgyűjtők Klubjával, hogy ezúttal a gyűjteményekben található pop-art tematikájú, de elsősorban a poszt pop-art korszakba sorolható, főként magyar művészek alkotásait újabb közös kiállításon mutassa be. Az idei csoportos tárlat kettős címmel rendelkezik. Egyrészről a tárlat egyik művészének, Nagy Kriszta x-T egyik kiállításra kerülő alkotásának címét viseli, miszerint „A műgyűjtő jobban hallja, mit súg Isten szíve”, másrészről pedig átfogóbb elnevezéssel, a Collectors’ Pop Art címet kapta, rávilágítva a magángyűjtemények szerepére és a kiállítandó stílusirányzatra.

A kiállító művészek között megtalálhatók olyan alkotók, akik a hazai művészeti szcéna évek, évtizedek óta elismert és jelentős szereplői, mint például drMáriás, Hecker Péter, Nagy Kriszta x-T, Radák Eszter, Soós Nóra, Weiler Péter vagy ef. Zámbó István és feLugossy László. A kiállítók között vannak egészen fiatal, frissen végzett képzőművészek is, mint például Metzing Eszter, Gresa Márton, Naomi Devil, Liksay Gyopár. Továbbá a tárlat anyagába bekerült néhány nemzetközi pop-art kuriózum is, mint Sam Havadtoy, Jeff Koons, Keith Haring és Roy Lichtenstein egy-egy alkotása.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Collectors’ Pop Art kiállításról (Fotó: Bodó Galéria és Aukciósház)