Megkezdődtek a Churchill és Garbo próbái a Rózsavölgyi Szalonban. A francia szerző, Isabelle Le Nouvel darabja bensőséges találkozó a 20. század két meghatározó alakja között, melyben az erős, hatalmas személyiségeket emberi közelségben láthatjuk.

Az előadásra a Rózsavölgyi Szalon átalakul Arisztotelész Onasszis görög milliárdos hajójává, amelyen 1959-ben valóban találkozott a két legenda, miután a világ óriásszínpadairól távoztak. A hajó elindul a távoli görög Szkorpiosz sziget felé, s ezzel megkezdődik a két bálvány közös útja, melynek során a kölcsönös csodálat felszínét feltépve mélyen emberi vallomásokig jutnak el saját magukról. Szenvedélyes és szeretetteljes beszélgetések két nehéz ember között, akik az életük egy adott közös pontján a legközelebb kerülnek egymáshoz.

Winston Churchill: Hegedűs D. Géza; Greta Garbo: Nagy-Kálózy Eszter; Nick, Churchill titkára: Csiby Gergely; Rendező: Hegedűs D. Géza. Érdekesség az is, hogy Hegedűs D. Géza és Nagy-Kálózy Eszter először játszanak a Rózsavölgyi Szalonban.

A játszóhely márciusra tervezi a nézőközönség nélküli bemutatót, de ezzel az előadással készülnek a járvány utáni újranyitásra is.

Kiemelt kép: Hegedűs D. Géza, Csiby Gergely, Nagy-Kálózy Eszter (Fotó: Molnár Miklós)