2019 nyarán indult útjára a B9 Space, amely idén Közösségi Színházának keretében Petőfi Sándor mindenki által ismert verses meséjét, a János vitézt állítja színpadra. A nagyszabású nyári produkcióhoz a szervezők olyan fiatalokat keresnek, akik nem csak az előadás létrehozásában vehetnek majd részt, hanem egy most induló, teljes körű színházi képzést is kapnak az alkotófolyamat során.

A kiírás szerint 15-25 éves lányokat és fiúkat várnak a castingra, akik számára nem idegen a színpad, és akik kiemelkedő képességekkel rendelkeznek például a beszéd, ének, tánc, rajz, a zene vagy akár az akrobatika területén. Elsősorban olyan fiatalokat keresnek, akik Fejér megyében élnek, és vállalják az ősztől induló színházi képzésben való részvételt is. Jelentkezni fényképes önéletrajzzal lehet a hoskereses@gmail.com e-mail címen, amely mellé egy 10 mondatos írást is csatolni kell, amiben a pályázó azt fejti ki, hogy miért szeretne csatlakozni a projekthez. A többfordulós szereplőválogatás során a szervezők felmérik a fiatalok egyéni kompetenciáját és közösségben való működésüket is, például kedvenc versük vagy prózájuk előadása során.

A castingra június 21-én kerül sor (a jelentkezési határidő egészen június 20-ig tart) Agárd-Gárdonyban, az itt továbbjutók egyhetes, ingyenes csapatépítő táborban vehetnek részt a Velencei-tó partján.